Kadınların göğüsleri ile ilgili yaşadığı problemlerin başında göğüs sarkması ve çeşitli deformasyonlar gelmektedir. Göğüs yapısı, tamamen yağ ve süt bezlerinden oluşup içerisinde kas içermez. Bu yüzden göğüsler yaşa, yer çekimine, sık kilo alıp vermeye, yanlış sütyen kullanımına, doğum, emzirme ve çevresel faktörlere bağlı olarak dikliğini ve diri görünümünü kaybeder. Estetik ve işlevsel açıdan hayat zorlaştıran bu durum karşısında kadınlar; meme dikleştirme estetik müdahalesini sıklıkla tercih ederler.
Göğüs sarkmasının birden fazla nedeni olabilir. Kadınların hayatında çeşitli dönemler vardır, bu dönemler göğüslerin form değiştirmesine neden olur. Hamilelik dönemi, doğum ve emzirme süreçlerinde vücutta en çok deformasyona uğrayan bölüm göğüslerdir.
Düzenli sütyen kullanmama ya da yanlış bedende sütyen kullanımı da göğüslerin şeklini bozup, sarkmaya neden olur. Sık kilo alıp vermek, göğüs derisinin üzerinde çatlakların oluşumuna ve derinin gerginliğini kaybetmesine neden olur. Yaşın ilerlemesi ve yer çekimi gibi çeşitli etkenlerde göğüs sarkmasına neden olabilirler. Göğüs dikleştirme ameliyatı, kadınların memelerinde oluşan sarkmanın giderilerek, dik ve gergin bir şekle getirilmesini sağlar.
Göğüslerin dikleştirilmesi için farklı teknikler uygulanabilir. Ancak uygulanan tüm tekniklerde genel anestezi uygulanır. Meme kaldırma ameliyatı, göğüsteki sarkma seviyesine bağlı olarak 2 ile 4 saat arasında değişmektedir.
Göğsünde hafif sarkma olan hastaların meme altına silikon protez konulur. Göğüsleri büyük olan ve bariz bir sarkma meydana gelen kişilerde ise meme küçültme ameliyatında uygulanan teknikler uygulanır. Bu hastaların meme bezi yeterli olduğundan dolayı meme bezi küçültme işlemi uygulanmaz. Eğer meme bezi yetersiz ise hastanın meme altına silikon protez konularak meme küçültme operasyonunda olduğu gibi derideki bolluk giderilir.
Kampanya ve duyurulardan haberdar olmak için kayıt olunuz